Sunday, July 24, 2011

Περί εφέδρων αξιωματικών


Προφανώς ο γράφων είναι κάποιος μόνιμος αξιωματικός ή υπαξιωματικός που αγνοεί τα βασικά περι ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ του ελληνικού στρατεύματος. Ο ΕΣ μέχρι τώρα στηρίζεται στις εφεδρείες και όχι στα μόνιμα στελέχη "διαχειριστές" που σε καιρό πολέμου αποτελούν λιγότερο από το 1/10 του στρατού που θα πολεμήσει. Ας διαβάσει λίγο ιστορία και ας δει τις ελληνικές απώλειες σε όλους τους τελευταίους πολέμους πριν βάλει στο στόμα του τους εφέδρους αξιωματικούς. Επειδή προσωπικά μέτρησα τα ονόματα και τους βαθμούς των απωλειών των αξ/κών του 1940 ας μάθει πως για κάθε μια σελίδα ονομάτων εφέδρων αξιωματικών αντιστοιχούσε μολις ενα (1) όνομα μόνιμου αξιωματικού. Ας δει τα στρατιωτικά εγχειρίδια και βιβλία του να το διαπιστώσει. Οι αγώνες των Ελλήνων είναι εργο κυρίως εφέδρων και αυτό ισχύει και για τη τελευταία μας σύρραξη (βλέπε ΕΛΔΥΚ 1974) με αφορμή την πρόσφατη επέτειο.

Χωρίς να μειώνω (προς θεού) τον ρόλο του μόνιμου αξ/κού θα ήθελα να θυμίσω του γράφοντος πως πολλά μέλη των Λεσχών Εφ. Αξ/κών που κατηγορεί είναι πολύ πιο παθιασμένοι και αφοσιωμένοι στο ρόλο τους απο πολλούς "μονιμάδες" αξιωματικούς που έχουν καταντήσει χείριστοι δημόσιοι υπάλληλοι που απλά περιμένουν την σύνταξη.

Καλοί και κακοί αξ/κοι υπάρχουν τοσο στους μόνιμους όσο και στους έφεδρους, οσο για τα παράπονα του και τα απαξιωτικά σχόλια περι διοικητών που "κάνουν τον σταυρό τους" οταν αφήνουν ΔΕΑ σε πόστο ή ρολο ευθύνης να του θυμίσω οτι το ίδιο γίνεται και με αρκετούς μονίμους. Επίσης να γνωρίζει επίσης πως ο ΔΕΑ είναι γνωστό οτι είναι η "εύκολη λύση" (θύμα ή "ανακάλυψη") να του φορτωθούν ευθύνες και πόστα που κανονικά έπρεπε να εχουν μόνιμοι (πχ ελλειμματικές διαχειρίσεις) αλλά και πόσο τους εξυπηρετούν σε υπηρεσίες σε μεγάλες αργίες (Σάββατα που δεν πληρώνονται, 15-Αυγουστους, Πάσχα, αγήματα τις Κυριακές κτλ).

Να κοιτάξει ο γράφων να συμπαθήσει τους έφεδρους, γιατί μαζί θα πολεμήσουν (ή αυτοί θα πολεμήσουν) αμα και οταν ο στρατός κληθεί να επιτελέσει το έργο του.

0 comments:

Post a Comment